کد مطلب: 106648
مشروح/روحاني در چهارمين نشست خبري خود با خبرنگاران:
بعد از ۴۰ سال تورم کشور را يک‌رقمي خواهيم کرد/برنامه‌اي براي ديدار با اوباما ندارم/نسبت به نقد باحوصله‌ايم/اتهامات تخيلي را نمي‌پذيريم
تاریخ انتشار : 1393/06/09 08:44:10
نمایش : 1582
رئيس‌جمهور در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي تاکيد کرد: بعد از ۴۰ سال نرخ تورم در کشور را يک‌رقمي خواهيم کرد. همچنين امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادي مي‌رسيم.
به گزارش هفت چشمه به نقل از فارس، نشست خبري رئيس‌جمهور با رسانه‌هاي داخلي خارجي همزمان با آغاز دومين سال فعاليت دولت يازدهم آغاز شد.
حسن روحاني رئيس‌جمهور در ابتداي سخنانش ضمن تبريک ميلاد کريمه اهل بيت حضرت معصومه (س) و امام هشتم (ع) و نيز هفته دولت، اظهارداشت: دولت در سالي که گذشت قدم‌هايي که در زمينه‌ها و مقاطع مختلف برداشته را براي مردم تشريح کرده و توضيح داده است.
وي افزود: امروز هم به مناسبت آخرين روز هفته دولت و آغاز دومين سال فعاليت دولت يازدهم، نکات مهمي را اشاره مي‌کنم.
دولت موفق شده تورم را در يک سال گذشته مهار کند
روحاني بر همين اساس تأکيد کرد: در زمينه مسائل اقتصادي، دولت موفق شده تورم را در طول يکسال گذشته مهار کند و لازم است اعلام کنم دولت به وعده‌اي که داده مبني بر اينکه تا پايان امسال تورم 12 ماهه را به 25 درصد خواهد رساند، اما خوشبختانه امروز طبق آخرين آمار تورم 23.2 درصد است و تا پايان سال نيز ان‌شاءالله کمتر از 20 درصد خواهد بود و در عمل وعده‌اي که به مردم داده شده، بهتر محقق خواهد شد.
روحاني با بيان اينکه بعد از 40 سال تورم کشور را يک‌رقمي خواهيم کرد، اظهارداشت: امسال از رکود خارج و به رشد اقتصادي مي‌رسيم.
رئيس‌جمهور در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: البته تصميم دولت بر اين است که کاهش تورم را در سال‌هاي بعد هم ادامه دهد يعني در سال 94 و 95 تورم يک رقمي شود.
وي افزود:‌ البته اميدواريم در اين مسير مردم نيز به ما کمک کنند تا به اين هدف خود برسيم و اگر اين کار عملي شود بعد از 40 سال اولين بار است که تورم يک رقمي شده است.
وي با بيان اينکه رکود اقتصادي مهمترين مسئله اقتصادي ما بوده است، گفت: تلاش بر اين بود که در سال 92 از رشد منفي کاسته شود. در سال 91 رشد منفي 6.7 بوده است و در سال 92 منفي 1.1 بوده پس ما تا حدي رشد منفي را کاهش داديم البته آمارها مربوط به بانک مرکزي است که نسبت به مرکز آمار تفاوت‌هايي دارد. براي مثال طبق نظر مرکز آمار تورم 22 درصد است و طبق نظر بانک مرکزي 23 درصد است.
ان‌شاءلله در پايان سال از رکود عبور و وارد رونق مي‌شويم
روحاني در ادامه تأکيد کرد: در سال 93 تلاش ما اين است که از رکود خارج شويم و رشد ما در پايان سال مثبت باشد و ان‌شاءالله از رکود عبور مي‌کنيم و وارد رونق مي شويم.
رئيس‌جمهور در رابطه با برنامه اقتصادي دولت، گفت: در اين زمينه بسته خروج از رکود دولت 177 بند دارد که 30 بند آن تقديم مجلس شده چرا که نياز به قانون‌گذاري دارد و ديگر بندها نيز در دولت تصويب شده، خواهد شد و يا دستورالعمل اجرايي براي آن صادر شده است.
وي در ادامه با بيان اينکه اگر رشد توليد داشته باشيم معضل اشتغال نيز حل خواهد شد، گفت: اميدواريم با اين برنامه از رکود عبور کنيم و کشور شاهد رونق اقتصادي باشد.
رئيس‌جمهور تصريح‌کرد: البته بيکاري و اشتغال مشکل بزرگ کشور است و اميدواريم امسال پيش‌بيني‌هاي ما در حوزه اشتغال محقق شود که در اين رابطه برخي‌ برنامه‌‌ريزي‌ها مربوط به مجلس مي‌شود و بخشي از آن مربوط به روابط با ديگر کشورها مي‌شود البته تا پايان سال حرکت خوبي در زمينه اشتغال خواهيم داشت.
روحاني در ادامه پيرامون وضع درآمد، وضع خزانه و مالي دولت، گفت:‌ در سال گذشته ما بودجه را 150 هزار ميليارد توماني بستيم که البته مجلس مقداري به آن افزود و به 170 هزار ميليارد رساند که در پايان سال نيز 148 هزار ميليارد تحقق پيدا کرد.
وي ادامه داد: تا پايان سال بعيد است طبق بودجه مصوب بتوانيم تمام آمار و ارقام را تأمين کنيم البته اميدواريم بودجه عمراني را تا جايي که امکان دارد اجرايي کنيم.
رئيس جمهور با بيان اينکه در 5 ماه اول امسال رقم بودجه عمراني نسبت به پارسال 3.2 برابر شده است، گفت:‌ بودجه عمراني 5 ماه ما نسبت به 5 ماه پارسال بيش از سه برابر شده است و همچنين بودجه استاني 5 ماه اول سال نسبت به همين زمان در سال گذشته 13 برابر شده است. در کل نيز وضع ما در اين خصوص نسبت به پارسال بهتر است.
معضل بزرگ ما وضعيت آب در کشور است
روحاني با اشاره به اقدامات دولت در حوزه‌هاي آب کشاورزي گفت: در زمينه وضع آب، وضع لوله‌کشي و زهکشي، مهار آب و بهره‌وري درست در زمينه آب کشاورزي دولت قدم‌هاي مهمي برداشته است. ما در سال جاري و پايان سال گذشته 10 ميليارد دلار در زمينه آب اختصاص داديم که البته 2 ميليارد آن امسال اجرايي مي‌شود و مابقي آن در طول 4-3 سال آينده.
رئيس‌جمهور با بيان اينکه معضل بزرگ ما وضعيت آب کشور است، گفت: در اين خصوص بايد دو اقدام مهم انجام گيرد. از جمله مهار آب و بالا بردن بهره‌وري آب‌هاي کشور.
وي افزود: بيشترين آب مصرفي کشور که حدود 90 درصد است در کشاورزي است که اگر بتوانيم در اين زمينه صرفه‌جويي کنيم مي‌توانيم کمک بزرگي در حل معضل آب داشته باشيم.
روحاني اضافه کرد: ما در اين زمينه در استان‌هاي غربي و در استان خوزستان و سيستان و بلوچستان طرح‌هاي مفصلي داريم که در سفرهاي استاني اعلام کردم، در سفرهاي استاني مبناي ما بر اين است که پروژه‌هاي اعلام شده پروژه‌هايي باشد که يا در سال 93، يا در نيمه اول سال 94 تمام شود و بايد طرح‌هاي بزرگ و مهم به صورتي باشد که در دولت يازدهم يعني در 3 سال آينده اجرايي شده يا بخش اعظم آن اجرا شود، بر همين مبنا به مردم قول داديم و برنامه‌ريزي کرديم.
وي گفت: در زمينه بحث انرژي نيز دولت تلاش‌هاي بسياري کرده است که در گام نخست بتوانيم نفت و ميعانات گازي را به ميزان لازم به فروش برسانيم.
رئيس‌جمهور ادامه داد: هنوز در شرايط تحريم هستيم و مقداري از برنامه‌ريزي را اجرا کرديم، بايد ظرفيت توليد نفت و گاز را افزايش دهيم که در زمينه گاز هم در بخش صادرات و هم در بخش مصرف نيازهايي داريم بنابراين امسال صد ميليارد مترمکعب به توليد گاز اضافه کرديم و طرح‌هاي مشترکي را با کشورهاي همسايه داريم.
وي با اشاره به طرح‌هاي کشور در زمينه کشاورزي اظهارداشت: در زمينه کشاورزي از سال گذشته (سال کشاورزي يعني از مهر گذشته تاکنون) وضعيت بهتر است به طور مثال در توليد گندم امسال بيش از 7 ميليون تن گندم خريداري شده است که ممکن است اين ميزان افزايش يابد و اين وضعيت نسبت به سال گذشته متفاوت است.
روحاني عنوان کرد: بقيه محصولات نيز خوب بوده است و برنامه وزارت جهاد کشاورزي به طور کلي ايجاد تحول در 4 يا  5 سال آينده است که اين مسئله در برنامه ششم توسعه که در سال آينده به مجلس ارائه مي‌دهيم نيز منعکس مي‌شود.
وضعيت هوا نسبت به سال گذشته بهتر شده است
رئيس‌جمهور با بيان اينکه در زمينه محيط زيست مسئله کشور بسيار پيچيده بوده است، گفت: در زمينه محيط زيست نيز گام‌هايي را برداشته‌ايم به طوري که در شهرهاي بزرگ وضعيت هوا نسبت به سال گذشته بهتر است، نه اينکه تمام مشکلات حل شده باشد ولي وضعيت بهتر است.
وي افزود: برخي مي‌گفتند وضعيت خوب هوا را مرهون باد هستيم البته باد نعمت خدا است و ما از وجود باد استقبال مي‌کنيم ولي روزهايي که باد نيست هم وضعيت هوا بهتر است.
روحاني خاطرنشان کرد: توزيع بنزين يورو 4 در وضعيت هوا بسيار تأثيرگذار بوده است، البته مشکلاتي داريم که با برنامه‌ريزي حل مي‌شود.
به گفته وي، حل برخي از مشکلات نياز به برنامه‌ريزي طولاني‌مدت دارد و براي حل برخي مشکلات نيز بايد کشورهاي همسايه ياري کنند که در اين زمينه گام‌هاي بسياري را برداشته‌ايم.
رئيس‌جمهور تصريح کرد: در زمينه سلامت نياز به توضيح نيست زيرا دولت کارهاي بزرگي را شروع کرده است که در تاريخ ايران بي‌سابقه بوده و اميدواريم اين شرايط را ادامه دهيم.
وي با اشاره به کاهش بخشي از بار مخارج درماني گفت: در گام اول برنامه‌ريزي کرديم تا کسي که در بيمارستان بستري مي‌شود در شهرها زير 10 درصد و در روستاها و شهرهاي کوچک زير 5 درصد مخارج پرداخت کند.
شکاف‌هاي سياسي و اجتماعي را کم مي‌کنيم
وي گفت: در زمينه مسائل داخلي و سياسي نيز تلاش ما اين است آنهايي که زيستشان در شکاف‌ها است به آنها بفهمانيم که اين شکاف‌ها رو به پايان است، آشتي و وحدت را در جامعه بيشتر مي‌کنيم، شکاف‌هاي سياسي و اجتماعي را کم مي‌کنيم زيرا ملت بايد ملت واحده و امت واحده باشد.
رئيس‌جمهور افزود: بايد دست به دست هم دهيم زيرا بدون وحدت عبور از پيچ تاريخي که مقام معظم رهبري به آن اشاره کردند امکانپذير نيست، براي عبور بايد متحد باشيم.
جامعه نبايد دوقطبي شود
وي اضافه کرد: البته جناح‌ها و احزاب فعاليت‌هاي خود را انجام داده‌اند، جامعه نبايد دوقطبي شود تمام فعالان سياسي بايد در چارچوب قانون اساسي فعاليت کنند تا هم شاهد نشاط و هم شاهد انسجام و وحدت باشيم.
رئيس‌جمهور با تاکيد بر حل شکاف بين اقوام و مذاهب و اديان در کشور گفت: بعضي ممکن است چندان از اين موضوع خوشحال نباشند اما ما اين مسئله را ضروري مي‌دانيم زيرا تمام اقوام، مذاهب و اديان زير چتر واحدي به نام ايران و زير پرچم جمهوري اسلامي ايران و تحت يک قانون به نام قانون اساسي و هدايت‌هاي مقام معظم رهبري پيش خواهند رفت.
وي افزود:‌ ايران يک دولت بيشتر ندارد و در مسائل اجرايي تصميم‌گيري صرفا با دولت است و دولت در چارچوب وعده‌ها و قانون تصميمات خود را عملي خواهد کرد.
روحاني با تاکيد بر عدم عقب‌نشيني از هيچ يک از وعده‌هاي دوران انتخابات گفت:‌ اگر جايي بخواهد ما را به مسير ديگري برانند پيش از گردش به چپ و راست از ملت اجازه مي‌گيريم.
اکثريت جامعه خواهان اعتدال هستند
وي اکثريت جامعه را خواهان اعتدال خواند و بيان کرد: نه تنها آنها که به من راي دادند بلکه اکثريت جامعه ما اعتدال‌خواه و افراط‌گريز هستند و از من از عده قليلي که در مسير اعتدال نيستند مي‌خواهم که به اين مسير بيايند زيرا که خير جامعه در اعتدال بوده و سيره پيامبر اسلام نيز است.
بايد پرچم فرهنگ بر دوش صاحبان فرهنگ باشد
رئيس‌جمهور در مورد مسائل فرهنگي با اشاره به اينکه بايد پرچم فرهنگ به دوش صاحبان فرهنگ باشد، گفت: آنها با تجربه خود اين مسير را پيش خواهند برد؛ معيار ما در عرصه فرهنگ قانون است و هيچ کس حق ندارد کار خودسر انجام دهد و اگر قانون در جايي شفاف نيست بايد آن را شفاف کنيم و آماده ارائه قانون مربوطه به مجلس هستيم.
وي با اشاره به اينکه مبناي ما در سياست خارجي ارائه چهره واقعي ايران به جهانيان است، بيان کرد: ما در سياست خارجي خود مي‌خواهيم اسلام رحماني تبيين شود زيرا مردم ايران اهل ادب، اخلاق و فرهنگ هستند و مي‌خواهند با ملت‌هاي ديگر زندگي مسالمت‌آميز داشته باشند و دليل آن نيز اين است که ملت ما در طول 300 سال گذشته به هيچ کشوري تجاوز نکرده است.
روحاني از سفر سران بسياري از کشورها به ايران و نيز چند سفر خود به کشورهاي ديگر سخن گفت و ادامه داد:‌ برنامه ما زندگي همراه با وحدت و برادري با همسايگان است.
با ترور و خشونت هر کجا باشد مخالفيم
وي با تاکيد بر مبارزه جدي ايران با تروريسم گفت:‌ ما با ترور و خشونت هر کجا باشد مخالفيم و هر کس از ما در اين زمينه کمک بخواهد همچون عراق، فلسطين، سوريه و لبنان به او در اين مسير کمک مي‌کنيم.
رئيس‌جمهور مبناي ايران در بحث هسته‌اي را مذاکره با 1+5 برشمرد و گفت:‌ اگر زياده‌خواهي نباشد و صداقت از طرف مقابل ببينيم در فرصت باقيمانده به تفاهم نهايي دست خواهيم يافت البته مسير کمي پيچيده است اما ما پيشرفت‌هايي داشته و موفقيت‌هايي به دست آورديم که اميدوارم در ادامه موفق باشيم و تحريم ظالمانه و غيرقانوني از سر مردم ايران برداشته شود.
رئيس جمهور در ادامه نشست خبري خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه دنياي اقتصاد در خصوص اينکه هدف‌گذاري دولت براي مهار تورم در پايان سال 93، 20 درصد عنوان شده، اين در حالي است که تحليل‌ها مي‌گويند اگر هدف‌گذاري تورم رقمي بالاتر از 15 درصد باشد روند نزولي تورم در پايان سال به روند نزولي تبديل خواهد شد که رسيدن به تورم يک رقمي در سال 95 را دور از دسترس مي‌کند حال امکان دارد در هفته‌هاي آينده هدف‌گذاري دولت در خصوص مهار تورم تقليل يابد؟، گفت: برخي از اقتصاد‌دان‌ها اين نظر را عنوان کرده و گفته‌اند مهار تورم بايد مداومت داشته باشد تا اينکه در سال 94 اين تورم کاهش يابد در پايان سال 95 تورم يک رقمي شود که هدف دولت نيز همين است.
وي افزود: من نگفتم پايان امسال تورم 20 درصد خواهد بود بلکه گفتم تورم به زير 20 درصد خواهد رسيد البته رقم نهايي را چند ماه ديگر اعلام خواهيم کرد تا مشخص شود پيش‌بيني ما چقدر است.
روحاني ادامه داد: در برنامه ما اين بود که تورم در سال 92 به 35 درصد برسد و در سال 93 به 25 درصد برسد که در سال 92 تورم به 34.7 رسيد و دولت به هدف خود دست پيدا کرد. امسال نيز برنامه دولت رساندن تورم به 25 درصد بود که هدف تغيير و اين برنامه رساندن تورم به زير 20 درصد شد.
رئيس‌جمهور پيرامون برنامه اقتصادي دولت گفت: ما در اين راستا دو هدف را دنبال مي‌‌کنيم اول اينکه مي‌خواهيم مهار تورم را ادامه دهيم، دوم آنکه تورم امسال چه مقدار باشد که با اين هدف سازگار باشد که حتما بايد تورم ما زير 20 درصد باشد حال از اينکه زير 20 درصد چه مقدار است ظرف چند ماه آينده اعلام خواهيم کرد.
روحاني در پاسخ به سوال خبرنگار المنار در خصوص اينکه شما در سال گذشته تشکيل ائتلاف بين‌المللي عليه خشونت را اعلام کرديد اخيرا نيز دولت اوباما دعوت به تشکيل چنين ائتلافي داده است اما سوريه و ايران را مستثني کرده به نظر شما کداميک از اين ائتلاف‌ها کارايي بيشتري در مبارزه با تروريسم دارد؟ همچنين در رابطه با روابط با کشور سعودي آيا امسال عازم حج خواهيد شد؟، گفت: همانطور که در سال گذشته در مجمع عمومي سازمان ملل گفتم، مبناي ما اين است که همه جهان عليه خشونت دست به دست هم دهند که اين موضوع نيز تصويب شد که جهاني عاري از خشونت و افراطي گري داشته باشيم.
رئيس‌جمهور در ادامه تصريح کرد: پيش‌بيني کرده بوديم اگر دنيا در اين زمينه اقدام جدي انجام ندهد اين معضل ممکن است بسياري از کشورهاي ديگر را نيز در بر بگيرد، امسال شاهديم که خشونت و افراط و تروريسم در منطقه ما چه کار مي‌کند که در اين زمينه هم رژيم صهيونيستي هم گروه‌هاي تکفيري مشاهده مي‌شوند.
روحاني پيرامون چگونگي مبارزه با تروريسم گفت: کشورهايي که ادعاي مبارزه با تروريسم دارند بايد اين موضوع در اعمال و رفتارشان آشکار باشد. از نظر ما جنايت، جنايت است حال اگر فرد آمريکايي کشته شود و بگوييم مي‌خواهيم با تروريسم مبارزه کنيم و غير آن بگوييم ترديد داريم اين نشان نمي‌دهد که در مبارزه با تروريسم جدي هستيم و تنها نشان دهنده اين است که اهداف ملي را دنبال مي‌کنيم در حالي که موضوع تروريسم و خشونت مربوط به تمامي انسان‌هاست.
هر انسان بي‌گناهي کشته شود بشريت کشته شده است
وي با بيان اينکه از کشورهايي که در مبارزه با تروريسم جدي هستند، استقبال مي‌کنيم، گفت:‌ به نظر ما هر انسان بيگناهي کشته شود انگار بشريت کشته شده است و تصميم ما در مبارزه با تروريسم است و هر که در اين مسير جدي باشد ما از آن مسير استقبال مي‌کنيم البته ما در منطقه خودمان نيز براي مبارزه با تروريسم نياز به وحدت بين کشورهاي منطقه داريم.
روحاني در ادامه گفت:‌فعلا تصميمي براي زيارت خانه خدا ندارم گرچه هميشه مشتاق زيارت حرم پيغمبر(ص) و خانه خدا بودم.
در ادامه خبرنگار روزنامه کيهان از روحاني پرسيد با توجه به اينکه رهبر معظم انقلاب فتنه را خط قرمز نظام اعلام کردند و از وزرا خواستند تا به تعهدات خود در جلسه راي اعتماد در مجلس پايبند باشند، برنامه دولت در اين زمينه چيست؟ روحاني پاسخ داد: تمام نکاتي که مقام معظم رهبري فرمودند را دولت برنامه‌ريزي مي‌کند تا اجرايي و عملياتي شود.
وي افزود: البته در رابطه با مسائلي که مربوط به سال‌هاي گذشته است و همچنان وجود دارد در چارچوب قانون عمل مي‌کند و معيار ما قانون است، اگر قوه قضائيه فردي را محکوم کرده است و محکوميت اين فرد محروميت از حقوق اجتماعي باشد ما طبق قانون عمل مي‌کنيم اما اينکه به صورت تخيلي بگوييم فردي در عکسي حضور داشته است و اينکه آن فرد در چه تاريخي و به چه منظوري حضور داشته است، مشخص نباشد را نمي‌پذيريم.
رئيس‌جمهور اظهارداشت: ما نمي‌پذيريم کسي بپذيرد بر مبناي توهمات، فردي را محکوم کند يا به دولت بگويد اين فرد از حقوق اجتماعي محروم است، هر فردي که بر اساس حکم دادگاه از حقوق اجتماعي محروم باشد، ما نيز طبق قانون عمل مي‌کنيم ولي اينکه کسي بگويد فلان کس در جايي بوده يا قرار بوده است که در جايي باشد براي ما معياري ندارد.
آنچه که مقام معظم رهبري خطاب به وزراء فرمودند حتما از سوي وزراء اجرايي مي‌شود
روحاني خاطرنشان کرد: البته آن چه مقام معظم رهبري خطاب به وزرا فرمودند حتما از سوي وزرا در تمام زمينه‌ها اجرايي مي‌شود و دولت براي اجراي تمام نکات مطرح شده از سوي رهبر معظم انقلاب برنامه‌ريزي دارد.
روحاني در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه خبر سيماي جمهوري اسلامي ايران در رابطه با اينکه آمريکا تعدادي از شرکت‌هاي ايراني را اخيراً در ليست تحريم‌ها قرار داده و اينکه پاسخ احتمالي دولت شما به اين تجاوز چه خواهد بود گفت: تحريم‌هاي غيرقانوني، تجاوز به حقوق ملت ايران است بايد با همه قدرت و توان در برابر اين تجاوز ايستاد البته آمريکا بهانه‌ مي‌آورد که براي جلوگيري از دور زدن تحريم‌ها اين حرکت را انجام داده است. بله، ما که تحريم‌ها را دور مي‌زنيم و با افتخار هم مي‌گوييم که اين کار را انجام مي‌دهيم چون تحريم‌ها را غيرقانوني مي‌دانيم.
وي ادامه داد: برخي از تحريم‌ها مانند تحريم‌هاي پزشکي جنايت عليه بشريت است در مقابل هر نوع تحريمي ايستادگي مي‌کنيم اين حرکتي که آمريکا انجام داد بسيار زشت بود و با روح توافقات سازگار نيست. در حالي که ما در حال توافق هستيم اينگونه اعمال نه با سياست حل معضل سازگار است و نه با روح توافقات.
مردم ايران نسبت به آمريکا بي‌اعتماد هستند
رئيس‌جمهور با بيان اينکه مردم ايران نسبت به آمريکايي‌ها بي‌اعتماد هستند، گفت: مردم ما نسبت به آمريکايي‌ها کاملاً بي‌اعتمادند و خوب بود آمريکا تا حدي زمينه را براي اعتماد آنها به خود آماده مي‌کرد، حرکت‌هاي آمريکا مردم ايران را نسبت به خود بي‌اعتمادتر مي‌سازد و اين حرکات برخلاف تفاهمات ژنو است.
تحريم‌هاي آمريکا با روح توافق ژنو منافات دارد
در ادامه اين نشست خبري،‌ خبرنگار کيودونيوز ژاپن سوالي در رابطه با اقدام شب گذشته آمريکا و اعمال تحريم‌هاي جديد از سوي اين کشور عليه ايران پرسيد و گفت که آيا اعمال اين تحريم‌ها، جديد است يا ادامه تحريم‌هاي کنوني است؟ آيا توفق ژنو با تحريم‌هاي جديد نقض شده است؟ آيا شما به نيويورک سفر مي‌کنيد يا نه و آيا برنامه‌اي براي ديدار با رئيس جمهور آمريکا داريد؟ توضيح داد: آنها هميشه مدعي هستند که تحريم‌هاي جديد اعمال نکرديم چرا که ايران تحريم‌ها را دور زده و ما همان تحريم‌هاي قبلي را دو مرتبه اعمال و عملياتي مي‌کنيم، بر فرض که اين سخن آنان درست باشد اما باز هم اينگونه رفتار با روح توافق ژنو منافات دارد ضمن اينکه ما اصلا اصل آن تحريم‌ها را غيرقانوني و غلط مي‌دانيم و شکل آن تحريم‌ها نيز از نظر ما ناصحيح و غيرسازنده است.
هنوز تصميم نهايي براي سفر به نيويورک نگرفتم
وي ادامه داد: در رابطه با پرسش دوم نيز بايد بگويم بنده هنوز تصميم نهايي براي سفر به نيويورک نگرفتم اما اگر تصميمي اتخاذ شود اعلام خواهد شد، برنامه‌اي هم براي ملاقات با آقاي اوباما ندارم.
روحاني در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا که پرسيد با توجه به اينکه يکي از دغدغه‌هاي رهبر انقلاب و شما استمرار پرشتاب روند پيشرفت کشور و رشد علمي است و در اين راستا دسترسي محققان، دانش‌پژوهان و دانشجويان به اينترنت پرسرعت مي‌تواند به اين روند کمک کند، اما از سويي مباحثي در مخالفت با اينترنت پرسرعت شنيده شده و حتي زمزمه‌‌هايي مبني بر استيضاح وزير ارتباطات در اين زمينه به گوش مي‌رسد، شما دليل اين مخالفت‌ها را چه مي‌دانيد؟، توضيح داد: مسئله پيشرفت علم بسيار حائز اهميت است و يکي از اهداف بسيار مهم کشور است.
وي ادامه داد: مقام معظم رهبري نيز روي اين موضوع تأکيد دارند، دولت هم در اين زمينه همواره تلاش مي‌کند که پيشرفت‌هاي علمي بيش از گذشته باشد، پيشرفت ما در زمينه رشد علم پيشرفت قابل ملاحظه‌اي بوده و حدود 8 ماه قبل رتبه علمي ما از 17 به 15 رسيده است، البته عده‌اي تصور مي‌کنند از 17 به 15 آمدن يعني کاهش پيدا کردن رتبه علمي در حاليکه اينگونه نيست و افزايش يافته است، عده‌اي تصور مي‌کنند مانند نمره دبستان است و نمره 15 که شد يعني کاهش يافته است، اينگونه نيست.
روحاني با بيان اينکه پيشرفت خوبي در زمينه رشد علمي داشتيم، گفت: يکي از راه‌هاي پيشرفت علمي اينترنت پرسرعت است، زماني که فردي مي‌خواهد مقاله‌اي يا پژوهشي را دانلود کند ممکن است ساعت‌ها پاي اينترنت بنشيند تا اين دانلود انجام شود که گاهي اوقات نيز آدم خوابش مي‌گيرد، با اينترنت سرعت پايين نمي‌شود کار تحقيقي انجام داد.
حتما مبناي دولت يازدهم پهناي باند است
رئيس جمهور با تأکيد بر اينکه حتما مبناي دولت يازدهم افزايش پهناي باند است، تأکيد کرد: اينگونه امور در شوراي عالي فضاي مجازي تعيين تکليف مي‌شود، بنابراين در آنجا مباحث خودش انجام خواهد شد، يکي از تصميمات اين دولت ايجاد شبکه ملي اطلاعات است، در اين زمينه قدم‌هاي اوليه برداشته و بودجه لازم براي آن پيش‌بيني شده است؛ در آن شبکه ملي اطلاعات شاهد سرعت بسيار بالاتر اينترنت از آنچه امروز مي‌بينيم، خواهيم بود، بنابراين تصميم دولت ادامه اين روند خواهد بود.
وي در بخش ديگري از سخنانش در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه ان‌بي‌سي آمريکا که پرسيد با توجه به تحريم‌هاي جديد ايالات متحده، چقدر اطمينان داريد مذاکرات به نتيجه برسد؟، گفت: در جمع 1+5، تنها کشوري که روي آن بسيار ترديد وجود دارد که آيا حسن نيت کافي براي حل و فصل نهايي دارد يا نه، آمريکايي‌ها هستند.
روحاني گفت: ‌بقيه کشورهاي عضو 1+5 تاکنون رفتاري از خودشان نشان ندادند که تصور کنيم مي‌خواهند مذاکرات به نتيجه نرسد، آنچه در مجموعه مذاکرات حس مي‌کنيم اين است که همه هفت کشور به دنبال به نتيجه رسيدن مذاکرات و حل و فصل نهايي موضوعات هستند.
وي خاطرنشان کرد: راه قبلي راه غلط و اشتباهي بود يعني راه تحريم پاسخ و جوابي نداده و به ضرر همه بوده است،‌ راهي که قبلا انتخاب شده ،‌راه باخت _ باخت بوده است و امروز همه ما به دنبال راه برد _ برد هستيم اما مذاکرات سختي است و آسان نيست، حداقل سه الي چهار مسئله پيچيده‌اي وجود دارد که ساعت‌ها روي آن مذاکره شده است و باز هم مذاکره خواهد شد و در پايان همين هفته مذاکراتي انجام خواهد شد.
رئيس جمهور تأکيد کرد: ما مذاکرات را ادامه مي‌دهيم تا به نتيجه برسيم اميدواريم اگر حسن نيت در طرف مقابل وجود داشته باشد، ما در زمان باقيمانده بتوانيم به تفاهم و توافق دست يابيم. تحريم‌هايي که روز گذشته توسط ايالات متحده انجام شد که به تعبير آنان تحريم جديدي نيست و مي‌گويند همان تحريم گذشته است که ايران تحريم‌ها را دور زده است که البته به نظر ما کار درستي نبوده است اما به اصل مذاکرات ما لطمه‌اي نمي‌زند هر چند يکي از پايه‌هاي مذاکرات «اعتماد و صداقت» است.
وي گفت: اينگونه اقدامات به مسير اعتماد و صداقت لطمه وارد مي‌کند اما در عين حال ما مذاکرات با 1+5 را ادامه مي‌دهيم و اميدواريم در فرصت باقيمانده به تفاهم و توافق دست يابيم البته ممکن است به توافق کاملي نرسيم يا برسيم اما بايد بگويم بازگشت شرايط به يک سال گذشته امکان‌ناپذير است.
رئيس‌جمهور همچنين يادآور شد: اگر 1+5 با ايران به تفاهم نرسد، اين موضوع به معناي آن نيست که سازمان تحريم‌ها باقي مي‌ماند چراکه سازمان تحريم‌ها در هم شکسته شده و باقي نخواهد ماند البته ممکن است مشکلاتي براي آنان و ديگران درست شود اما در عين حال مسير، مسيري است که ما براي شکستن تحريم‌ها ادامه مي‌دهيم.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه تهران تايمز در مورد چگونگي گسترش روابط ديپلماتيک با عربستان صعودي پس از سفر امير عبداللهيان به اين کشور گفت: ايران رابطه خوبي با همه کشورها از جمله عربستان صعودي را در دستور کار قرار داده است.
وي با اشاره به اينکه اختلاف‌نظرها ميان ايران و عربستان مربوط به روابط دوجانبه نيست، گفت: اختلافاتي اکنون وجود دارد و ممکن است بعداً هم وجود داشته باشد که راه‌حل آن مذاکره است و ما هميشه براي مذاکره آماده‌ايم.
آمادگي مذاکره با عربستان را داريم
روحاني از متفاوت شدن شرايط منطقه نسبت به قبل با توجه به شکست اسرائيل و تروريست‌ها سخن گفت و افزود: اوضاع افغانستان و پاکستان ايده‌آل نيست و ما آمادگي داريم با عربستان صحبت کنيم و تبادل‌نظر انجام دهيم.
وي گفت: البته ممکن است اختلافات حل نشود اما معني آن اين نيست که نظراتمان در هر مورد يکي باشد مانند رابطه ما با ترکيه و اختلافمان در مورد موضوع سوريه.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار انگلستان در مورد چگونگي لابي ايران در منطقه و اين سؤال که ايران چگونه تقابل ميان شيعه و سني در منطقه را عليرغم خواست بعضي مديريت مي‌کند و نيز موضع ايران در مورد همکاري با آمريکا براي مبارزه با داعش اظهار کرد: ما اساساً با هر کشوري که مي‌خواهد با تروريسم مبارزه کند آماده همکاري هستيم و البته از آمريکايي‌ها اراده جدي در اين مسير نديده‌ايم.
وي ادامه داد: بايد پرونده به وجود آمدن القاعده، طالبان و داعش مورد مطالعه قرار گيرد؛ داعش در عرض 3 سال مردم سوريه را مي‌کشت چرا آمريکايي‌ها هيچ نگفتند و حال اکنون مي‌گويند ما مي‌خواهيم از سفارتخانه و کنسول‌گري خود دفاع کنيم اينکه مبارزه با تروريسم نيست و آمريکايي‌ها بايد از اين لحن خود شرمنده باشند.
روحاني با تأکيد بر اينکه هيچ برنامه‌اي براي همکاري و هماهنگي با آمريکا براي مبارزه با داعش نداريم در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار شرق که پرسيد سال گذشته با ديدار شما با رئيس جمهور آمريکا فضاي خوبي در سياست خارجي ايجاد شد اگر امسال شما به نيويورک نرويد دولت چه برنامه‌اي براي استفاده از اين فرصت دارد گفت: سفر من به نيويورک قطعي نيست البته يک دعوتي هم براي شرکت در اجلاس محيط زيست دارم اما بر فرض که من به نيويورک نروم وزير خارجه اين سفر را انجام داده و وزراي خارجه در اين شهر با هم ملاقات خواهند داشت و پيش از آن نيز يک ملاقات کارشناسي انجام خواهد گرفت و از اين فرصت استفاده خواهيم کرد.
وي در پاسخ به آنچه خبرنگار شرق پيغام روزنامه‌نگاران به رئيس جمهور در مورد نگراني‌ از عدم بازگشايي انجمن صنفي مطبوعات و تشکيل آن به صورت دولتي و يا شبه دولتي عنوان کرد پاسخ گفت: جواب ما به پيغام شما اين است که نگران نباشيد دولت در پي تقديم لايحه‌اي براي بازگشايي انجمن صنفي مطبوعات در صورت به نتيجه نرسيدن راه‌حل فعلي است.
روحاني افزود: البته مي‌دانيم که دولت بايد در برخي موارد با قواي ديگر همکاري کند و جايي لازم است که قوا با همکاري هم موضوعي را به جلو ببرند که گاهي زمان مي‌برد اما قول‌هايي که ما داده‌ايم هرگز فراموش نکرد‌ه‌ايم.
رئيس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاري فرانسه، در رابطه با اينکه برخي از حرکات مانند استيضاح وزير علوم،‌ جريان بشقاب‌هاي ماهواره و دستگيري يک خبرنگار مقابله با دولت است وچرا افرادي به مقابله با دولت پرداخته‌اند،‌ گفت: در هر کشوري نظرات مختلفي وجود دارد و در کشور ما نيز همين طور است. نهادها و ارگان‌ها وظايف و اختياراتي دارند که هر گاه احساس کنند نياز است از آن استفاده خواهند کرد.
روحاني ادامه داد: مجلس در کشور ما اين وظيفه را دارد که اگر احساس کند وزيري وظيفه‌اش را به درستي انجام نداده است، از او سؤال يا آن را استيضاح کند.
استيضاح راه دولت را عوض نمي‌کند
وي با بيان اينکه از استيضاح وزير علوم نگراني ندارد، گفت: اين استيضاح راه دولت را عوض نمي‌کند و به همين خاطر ما نگران استيضاح نيستيم. من همان سفارش‌هايي که به فرجي‌دانا کردم در اين رابطه که دانشگاه‌ها بايد آرام باشند به سمت کيفيت حرکت کنيم و شايسته‌سالاري معيار عزل و نصب‌ها باشد، همين سفارش‌ها را به وزير جديد خواهم کرد و استيضاح راه دولت را تغيير نخواهد داد.
رئيس‌جمهور افزود: مبناي ما اجراي قانون است ما به راه خود ادامه مي‌دهيم هنوز حس نکردم استيضاح براي مقابله با دولت باشد، مجلس سؤالي داشته و اکثريت مجلس قانع نشدند. ما تسليم قانون هستيم.
روحاني تصريح کرد:‌ ممکن است نظرات مختلف باشد، کساني باشند که از دولت حمايت کنند و يا کساني هم ممکن است مخالف دولت باشند و اين طبيعي است، دولت راهش را ادامه مي‌دهد.
وي اظهار داشت: آن چيزي که در کشور ما قابل قبول نيست تخريب يا سنگ پيش پاي مجريان انداختن است. اگر کسي بخواهد لباس زيباي نقد را به تن کند و تخريب داشته باشد ما آن لباس را از تن او بيرون خواهيم کشيد و او را به مردم معرفي خواهيم کرد.
نقد را مي‌پذيريم اما تخريب قابل قبول نيست
روحاني تاکيد کرد:‌ اگر نقد تند هم باشد بايد بپذيريم ولي تخريب قابل قبول نيست. من نسبت به منتقدين در اين يک سال با حوصله بودم ولي نشان دادم تخريب را تحمل نکرده و با آن برخورد مي‌کنم. اقليت حق سخن گفتن و انتقاد دارند اما حق تخريب ندارند.
وي گفت: تا اينجاي کار مشکلي براي ادامه راه نمي‌بينم مشکلاتي در همه کشورها وجود دارد ولي احساس مي‌کنم اکثريت قاطع حامي دولت هستند. نظرسنجي‌ها هم اين را مي‌گويد.
روحاني افزود: ‌ما در برنامه‌هاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و سياست خارجه در اين يک سال عملکرد خود را موفق مي‌دانيم البته هر کشوري مشکلاتي دارد و بايد براي رفع اين مشکلات تلاش کرد.
وي در پاسخ به اين سؤال که نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهد بيکاري مشکل اصلي کشور است و برنامه مشخص شما براي حل اين مشکل چيست؟ خاطرنشان کرد: مهمترين مشکل ما مشکل بيکاري است که هم يک مشکل اقتصادي و هم اجتماعي است که مي‌تواند يک معضل فرهنگي باشد و مي‌توانيم بگوييم در کنار رکود اقتصادي مسئله بيکاري است و دو برنامه براي حل اين معضل داريم.
رئيس‌جمهوري اضافه‌کرد: برنامه اول ما شکستن رکود است و اين همان 177 بندي است که روي آن کار کرده‌ايم و ما فکر مي‌کنيم امسال موفق باشيم که از رکود عبور کنيم و در پايان سال همه پيش‌بيني‌هاي ما اين است که رشد اقتصادي ما مثبت خواهد بود؛ البته برخي وزراي ما مي‌گويند از رکود عبور کرده‌ايم.
روحاني با ذکر اين نکته که براي هر وزارتخانه‌اي برنامه پيش‌بيني‌ کرده‌ايم، ادامه داد: به طور مثال وزارت ارتباطات به ما وعده داده است 30 هزار شغل ايجاد کند البته ما صحبتي نکرديم و ممکن است اين رقم‌ها کمتر و يا بيشتر شود.
رئيس‌جمهور اظهار داشت: در بخش صنعت هم وضعيت ما بهتر شده است، در خطبه‌سازي توليد 80 درصد نسبت به 5 ماهه سال گذشته افزايش يافته است و در نفت و گاز هم حرکت خوبي شده است.
روحاني با تأکيد بر اينکه مي‌توانم به مردم قول بدهم که مسير اشتغال باز شده است، بيان داشت: البته ما راه سختي داريم. خيلي از جوانان ما به دانشگاه رفته‌اند و هم اکنون فارغ‌التحصيل شده‌اند و به هر حال شغل مي‌خواهند؛ آمار نشان مي‌دهد بيکاري در بين تحصيلکرده‌ها بالا است و اين مشکلي مضاعف است که کسي هزينه کرده و تحصيل کرده و حالا شغل مناسبي ندارد.
وي در ادامه در خصوص روابط تجاري تهران - پکن گفت: ما البته در شرايط تحريم هستيم و روابط ما با چين در حال توسعه است. قرارهايي با رئيس‌جمهور چين در حاشيه اجلاس شانگهاي در قرقيزستان داشته‌ايم و به هر حال ما دو بار مذاکره کرديم و علي‌القاعده در سفر آتي نيز ديدار خواهيم داشت.
روحاني ادامه داد: برنامه‌ريزي‌هايي که براي توسعه روابط با چين داشته‌ايم برخي از آنها تحقق يافته و برخي ديگر هم در حال محقق شدن است با چين توافق کرديم 6 گروه کاري تشکيل بدهيم و در همين ماه‌هايي که پيش رو داريم و تا سفر رئيس‌جمهور چين به تهران اين برنامه‌ها آماده خواهد شد.
وي با بيان اينکه اميدواريم تمام تفاهماتي که با چين داشته‌ايم اجرايي شود، تصريح کرد: اگر با 5+1 به توافق برسيم کار سهل‌تر خواهد شد اما در شرايط فعلي يکي از کشورهايي که با ايران همکاري خوبي داشته چين بوده و انشاءالله با تفاهماتي که داشته‌ايم اين روابط توسعه پيدا خواهد کرد.
رئيس‌جمهوري  در خصوص برخي گمانه‌زني‌ها در مورد اينکه شخصاً مسئوليت مذاکرات هسته‌اي را بر عهده خواهد گرفت، اظهار کرد: تيم مذاکره کننده ما تيم خوب و قوي‌اي است، چه شخص آقاي ظريف و ديگران همه مسلط به موضوع هستند و خيلي خوب با طرف خارجي مذاکره مي‌کند و خيلي‌ها هم اين مسئله را اظهار مي‌کنند و حتي طيف‌هاي غربي هم به اين نکته اشاره کرده‌اند، ما از تيم مذاکره‌کننده متشکريم و امروز صبح هم از وزارت خارجه تقدير کرديم.
روحاني در مورد اينکه مسئوليت مذاکره از وزرا به سران انتقال پيدا خواهد کرد، توضيح داد: خير، چنين چيزي در برنامه‌هاي ما نيست و فکر نمي‌کنيم که چنين اتفاقي بيفتد البته دولت و رئيس‌جمهور مسئول مذاکرات است و امروز هم گفتم که من مسئوليت تمام کارها را بر عهده مي‌گيرم و به همين دليل مسئولين احساس قوت قلب مي‌کنند.
تيم مذاکره‌کننده هماهنگ است
وي اضافه کرد: تيم مذاکره‌کننده هماهنگ است و کاملاً با يکديگر بحث و تبادل‌نظر مي‌کنيم و تمام موارد در چارچوب تصميمات نظام است و مقصود من حمايت از تيم مذاکره‌کننده است.
رئيس جمهوري خاطرنشان کرد: از رهبري تشکر مي‌کنم که مذاکره‌کنندگان را حمايت مي‌کند و براي موفقيت تيم مذاکره‌کننده دعا مي‌فرمايند. تيم مذاکره‌کننده هم حمايت رهبري انقلاب را دارد و هم ملت را و فکر مي‌کنيم همه حمايت مي‌کنند البته ممکن است کسي نقدي هم داشته باشد.
از پيروزي اردوغان خوشحالم
رئيس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه تي‌آر‌تي ترکيه در مورد تحت شعاع قراردادن روابط ايران و ترکيه از تحولات منطقه در دوران رياست جمهوري اردوغان و نخست‌وزير داووداوغلو گفت: من از پيروزي اردوغان خوشحالم و با ايشان تلفني صحبت کردم و خوشحالم که داوداوغلو نخست‌وزيري را بر عهده گرفت.
وي افزود:‌من فکر مي‌کنم در دوران جديد رابطه بهتري با ترکيه خواهيم داشت چرا که اکنون براي اولين بار رئيس‌جمهور ترکيه با راي يکپارچه مردم انتخاب شده است و اين خيلي مهم است که رئيس‌جمهور راي خود را از ملت بگيرد که جايگاه خاصي براي او درست مي‌کند.
روحاني با اشاره به روابط خوب با ترکيه در دوره نخست‌وزير اردوغان گفت: توافقاتي ميان ايران و ترکيه اجرا شد و فقط يک مورد از آنها باقي مانده است.
وي با يادآوري اختلاف ديدگاه ايران و ترکيه در مورد مسئله سوريه اظهار کرد:‌ما در مورد ساير موارد اختلاف نظر نداريم، در مسئله فلسطين نظراتمان به هم نزديک است و در مسائل لبنان ديدگاهمان دور نيست و هيچ اشکالي ندارد که با هم دوست باشيم و در يک مورد با يکديگر اختلاف داشته باشيم و تلاش مي‌کنيم آن يک مورد را برطرف کنيم.
لايحه خروج از رکود بخشي از اجراي اقتصاد مقاومتي است
رئيس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه رسالت مبني بر جايگاه اقتصاد مقاومتي در لايحه خروج از رکود و نشانه‌هاي مديريت جهادي در عرصه اقتصاد و سياست خارجي پاسخ گفت: لايحه خروج از رکود بخشي از اجراي اقتصاد مقاومتي است.
وي خاطرنشان کرد: پايه اصلي اقتصاد مقاومتي توليد است و اين اقتصاد به اين معناست که به جايگاهي برسيم که ديگران نتوانند آن را بلرزانند و اين در صورتي است که اقتصاد ما رشد و توليد داشته باشد، که يکي از فاکتورهاي توليد نيز صادرات است.
روحاني از افزايش صادرات غيرنفتي به عنوان يکي از عوامل افزايش توليد ياد کرد و با ابراز اميدواري نسبت به دنبال کردن اين سياست از سوي دولت در پاسخ به سؤال دوم خبرنگار رسالت مقصود از مديريت جهادي را مديريتي عالمانه، ‌خالصانه و پرتلاش خواند و با اشاره به سابقه جهادي بعضي وزرا در وزارتخانه‌هاي جهاد کشاورزي و بعضي نهادهاي انقلابي گفت: مگر مي‌شود در شرايط تحريم بود و جهادي عمل نکرد.
وي تاکيد کرد: ‌وزراي ما براي جهاد و کار مخلصانه آمده‌اند و به بعضي از آنها با اصرار مسئوليت سپرديم و همه اينها آمده‌اند براي حل مشکلات مردم و نه حقوق و ساعت کاري برايشان مطرح نيست.
رئيس‌جمهور معني جهاد را تلاش پيگير ذکر کرد و با ابراز اميدواري نسبت به جهادي باقي ماندن مديريت دولت گفت: البته وقتي رهبر معظم انقلاب موضوعي را ابلاغ مي‌کند بايد اجرا شود.
روحاني در پاسخ به سؤال خبرنگار ايرنا در مورد اينکه آيا در برابر بداخلاقي‌هاي 1+5 توافق جديد شکل مي‌گيرد يا نه، گفت: در اين عرصه همه بايد تلاش کنند که توافق موقت، پايدار و باثبات باشد و رسيدن به تفاهم نهايي سخت است.
رئيس‌جمهور تصريح کرد: ‌اگر طرف مقابل حسن نيت کامل داشت کار ما خيلي راحت بود اما ما نااميد نيستيم و مسير مذاکرات را ادامه مي‌دهيم هر چند سخت است اما معني‌ آن اين است که ما به نتيجه نمي‌رسيم و ان‌شاءالله کار را با اميدواري ادامه مي‌دهيم.
رئيس‌جمهور در پايان اين نشست خبري ضمن قدرداني از اصحاب رسانه، خبرنگاران و تمامي روزنامه‌ها و خبرگزاري‌ها گفت: معمولاً در مصاحبه‌هاي مطبوعاتي وقت کم مي‌آيد و براي رفع اين موضوع شايد بهتر است زمان ديدار با رسانه‌ها را کوتاه‌تر کنيم و در فرصت نزديک‌تري اين نشست‌ها برگزار شود البته در اين مدت چندين بار در خدمت رسانه‌ها بوده‌ايم در يک سال گذشته جمعاً 14 الي 15 بار در اين گونه نشست‌ها شرکت کرديم.
وي افزود: دولت دوست دارد با رسانه‌ها يک تعامل دوسويه داشته باشد و نيازمند است به اينکه رسانه‌ها اخبار دولت را به مردم منتقل کند و همچنين سخن و نقد مردم را به دولت و بهترين واسطه در اين ميان باشد.
روحاني تصريح کرد: هدف ما چيزي جز پيشرفت کشور نيست و ما تلاش مي‌کنيم مردم از لحاظ زندگي وضعيت بهتري داشته باشند کشور از لحاظ اخلاقي جايگاه مناسبي داشته باشد و شرايط خوب و مناسبي براي زندگي مردم ايجاد شود.
وي با بيان اينکه بايد تحمل‌ها را بالا ببريم اظهار داشت: بايد نقدها را با گوش شنوا بشنويم، دولت خودش را نيازمند نقد دلسوزانه و نصيحت مي‌داند. نصيحت دلسوزي و خيرخواهي است ولي کسي که نصيحت مي‌‌کند بايد اصل عدالت را قبول داشته باشد.
روحاني افزود: مشکلي نيست که رسانه‌ها نزديک به جناح خاصي باشند اين اولين دولتي است که هر دو جناح در آن وجود دارند و در دولت از هر دو جناح افرادي فعال هستند.
وي ادامه داد: اميدواريم همه روزنامه‌ها، سايت‌ها، خبرگزاري‌ها و رسانه‌ها با دولت روابط و تعامل خوبي داشته باشند و ان‌شاءالله روابط دولت با رسانه ملي نزديک‌تر و بهتر شود البته نه اينکه نقد نکند بلکه کمک بيشتري کند براي اينکه شرايط ما يک شرايط عادي نيست.
وي در خاتمه اظهار داشت: ان‌شاءالله با کمک و همکاري همه رسانه‌ها بتوانيم به اهداف ملي برسيم و شاهد ثبات و امنيت در کشور و منطقه باشيم.
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg